top of page

Over podologisch centrum De Caluwe

Het Podologisch centrum is gestart in 1995 door Isabel De Caluwe en is gelegen in Zele, de praktijk is in 2013 uitgebreid waardoor er plaats was voor extra collega's . Isabel en Elke staan in voor het biomechanisch onderzoek en de controle van zolen, collega  Fien staat in voor de instrumentele voetverzorging. In de praktijk doen we aan functionele revalidatie  van sportletsels en orthopedische problemen, dit door middel van functionele zooltherapie. Hierbij aansluitend zijn we ook gespecialiseerd in fietsbiomechanica waarbij we reeds meer dan 25 jaar samenwerken met topsporters.

Naast de functionele zooltherapie zijn er ook instrumentele voetverzorging (met terugbetaling voor diabetespatiënten) en orthoplastiebehandelingen ter correctie, protectie en stabilisatie van tenen. We zoeken steeds naar de fundamentele oorzaak van de klacht(en). Hiervoor is een goede samenwerking met arts, osteopaat, kinesist, pedicure, dermatoloog, enz.. noodzakelijk.

De praktijk bestaat uit drie behandelingruimtes en een eigen zolenlabo, en is goed toegankelijk voor patiënten in een rolstoel. Er is parkeerplaats voor de deur. Isabel De Caluwe is een academisch gevormd podoloog en behaalde in 1995 als één van de eerste in België een erkend diploma met de prijs voor beste stage. Tijdens haar opleiding is de interesse in verschillende sporttakken en biomechanica gegroeid en heeft zij jaren de mogelijkheid gehad om samen te werken met één van de grondleggers van de podologie in België.

Ons team

foto isabel.jpg

Isabel

Biomechanisch onderzoek, nacontrole zolen & fietsanalyse.

Wegens dringende operatie start Isabel terug 8/11 in tussentijd vangen Pauline en Elke dit op.

Elke Maervoet.jpg

Elke

 voetbehandeling, nazorg voeten, biomechanisch onderzoek  en nacontrole zolen

Schermafbeelding 2022-09-12 om 20.37.30.png

Fien

 voetbehandeling, nazorg voeten

Jouw consultatie & vergoedingen

Daar het podologisch centrum erkend is door de mutualiteit, is er een RIZIV nummer voor diabeten met verhoogd risico op voetwonden (in bezit van diabetespas). De mutualiteit geeft hierbij een tussenkomst op twee voetverzorgingen per jaar. Erelonen biomechanisch onderzoek  en instrumentele voetverzorging (bij niet-diabeten) worden nog niet terugbetaald. Er is sinds 2017 een tussenkomst bij Partena voor de functionele correctiezolen en sinds 2019  bij de liberale mutualiteit, dit met voorschrift van de arts.

Annulering van afspraken graag 24 uur op voorhand! Voor laattijdige en niet geannuleerde afspraken wordt bij de volgende afspraak verzuim aangerekend. Bij het uitvoeren van bepaalde technieken zijn we niet altijd in staat om de telefoon op te nemen, onze excuses hiervoor. Afspraken en annuleringen kan men uitsluitend telefonisch verwerken.

Voor eventuele vragen kunt U gebruik maken van onderstaand contactformulier. Ben je ziek? ZEG JE AFSPRAAK AF! Moet je in quarantaine, kom zeker niet en zeg jouw afspraak tijdig af, wij zorgen voor jou, zorg ook voor ons! In deze periode weten we dat annulatie 24u op voorhand niet lukt, we maken hier allemaal het beste van.

bottom of page